Voordelen van een bedrijfsblog

“Een bedrijfsblog, daar hou ik me heus niet mee bezig!” klonk het uit de monden van duizenden zaakvoerders. Spijtige zaak. Akkoord, het kost tijd – en ja, time is money – maar heb je al gedacht aan de meerwaarde op lange termijn? Misschien niet. Bedrijven die non-stop met online marketing bezig zijn zoals Inbound hebben stuk voor stuk een blog, dus het lijkt zeker een aanrader. Ik geef je hier een overzicht van de voordelen van een zakelijke blog.

Waardevol dus winstgevend

Algemeen is het geweten dat een blog jouw bedrijfsimago een duwtje in de rug geeft. Natuurlijk moet je wel op de juiste manier bloggen, of het schopt je imago tegen de schenen. Geen platte reclame dus. Een nuttige blog – liefst geïntegreerd in de website van je bedrijf – houdt het geheel fris en up-to-date. Het geeft klanten een reden om je site opnieuw te bezoeken. En misschien wel iets te kopen!

Spek voor Google’s bek

Zoekmachines zoals Google smullen van nieuwe en relevante content. Sites die regelmatig worden bijgewerkt, worden vaak bezocht door verschillende zoekmachines. En zo krijgen ze ook een hogere ranking. Een ander extra voordeel: hoe meer blogberichten jouw website bevat, hoe groter de kans is dat deze het internet rondgaat. Jouw bestaande en potentiële klanten zullen vaker de link leggen naar jouw blog via hun profiel op LinkedIn en Facebook.

Kostenefficiënt

Je kan nog steeds met wat banners en een hoop flyers de straat op gaan. En je kan zeker brievenbussen blijven volproppen met folders over jouw opendeurdag. Maar dat kost al snel heel wat geld. Bloggen is direct, goedkoop én milieuvriendelijk. De grootste (en eigenlijk quasi enige) kost die je kan hebben is een domeinnaam, maar als je bedrijf al een website heeft is ook dat al in orde.

Enkel voor experts

Door te bloggen lever je een enorme meerwaarde aan je product- of dienstenaanbod. Profileer jezelf daarom als expert. Zo laat je aan prospecten en bestaande klanten zien dat je gepassioneerd ben door de sector waarin je actief bent. Inderdaad, je deelt relevante content met jouw doelpubliek. Zoals eerder gezegd, is pure reclame uit den boze! Wat dan wel? Laat ik het even verduidelijken aan de hand van een voorbeeld.

blog suivoBen je actief in de zelfbouwsector? Plaats dan een bericht over hoe jouw klanten hun nieuwe badkamer moeten aanleggen. Helemaal zélf. Zo gaan potentiële kopers sneller geneigd zijn om je contactpagina te bezoeken. En deze creëert bijna letterlijk een open deur naar jouw winkel. Voor een bedrijf dat marktleider en hoofdinnovator is in z'n sector kan het nog beter werken. Suivo, een track & trace expert die binnen z'n sector bekend staat als een echte voorloper is hun blog een visitekaartje van nieuwe technologie, boeiende projecten en innovatienieuws. Ook Vaporshop, een grote keten van e-sigaretten in ons land doet het heel sterk met een blog vol nieuws en wetenschappelijke onderzoeken. Heel boeiend, en ongetwijfeld een echte conversiedrijver.